آمار اخیر در بیست کشور جهان و در دو میلیون نفر که در حال فعالیت در کشاورزی ارگانیک هستند نشان میدهد که بر خلاف بسیاری از دیدگاههای رایج ،کشاورزی ارگانیک با تکنیک ساده به طور حتم در حال افزایش محصول و کاهش هزینه در بیشتر نقاط جهان است که در بیشتر موارد تا بالای 80 درصد با موفقیت همراه بوده است. ومنجر به جایگزینی مواد طبیعی به جای مواد شیمیایی مصنوعی بوده است. این موضوعی است که نمیتوان آنرا به یک مورد ناچیز نسبت داد و یا از آن به راحتی چشم پوشید موضوع قابل توجه این است که این فرایند در پنج الی ده سال گذشته و در مناطق دور دست و فقیر از نظر منابع طبیعی اتفاق افتاده است. جامعه محلی ماکویو در کشور کنیا که با استفاده از روشهای تولید ارگانیک شامل کمپوست،تولید آفت کشهای سالم و روش های محافظت از محصول به تولید چهار تا نه برابر ذرت دست پیدا کرده است از جمله مثالهای بارز این فرآیند است. این کشاورزان اغلب مازاد بر نیاز بر مصرف خود محصول تولید میکنند در حالیکه قبلا حتی قادر به تولید محصول در حد نیازغذای خود نبودند. درآمد حاصل از فروش محصولات اضافی در حال برگشت به جامعه محلی به شکل خرید بز شیری، خرگوش، کندوی زنبور، ماکیان و کاشت 20000 درخت بویژه انبه و آموزش کشاورزان دیگر توسط کشاورزان آموزش دیده به صورت خودجوش شده است.روحیه کشاورزان در این جامعه عوض شده و آنها به این نکته واقف گردیدهاند که توانایی حل مشکلات خودشان را دارند و این روش بسیار سادهای است که در حل مشکلات تولید بسیار موثرتر از کاربرد مواد شیمیایی گرانقیمت و مضر و یا مواد تراریخته توام با مواد شیمیایی است. درجنوب برزیل نیز 22300 کشاورز با استفاده از کود سبز و پوشش گیاهی از خانواده بقولات و تلفیق دامها در چرخه تولید مقدار محصول ذرت تولیدی را دو برابر نموده و گندم تولیدی را به چهار تا پنج تن در هکتار افزایش دادند.درگواتمالا و هندوراس 4500کشاورز با استفاده از فن آوری جایگزینی مقدار ذرت تولیدشان را به سه برابر افزایش دادند و تنوع محصولات را در مزارع خود زیاد کردند و باعث رشد اقتصادی و بازگشت مهاجرین به روستاهایشان شدند.
دوهزارکشاورز در کنیا از برنامه های کشاورزی پایدار بهره می برند و توانسته اند مفدار ذرت تولیدی خود را به دوتا چهارتن در هکتار افزایش داده و تولید سبزیجات را در طول دوره خشکی پایدار و بهبود بخشند.هزارکشاورز خرده مالک در مکزیک با روش کشاورزی ارگانیک قهوه تولید می کنند که میزان تولید خودرا با این روش دو برابر افزایش داده اند.
یک میلیون کشاورز برنجکار در کشورهای جنوب شرقی آسیا سیستم کشاورزی خود را به کشاورزی ارگانیک تغییر دادهاند. در این روش کشاورزان با استفاده از روشهای جایگزین ضمن کنترل آفات و عدم استفاده از مواد شیمیایی میزان محصول خود را ده درصد افزایش دادهاند .در ایالت مادیا پرادش هندوستان میانگین تولید پنبه تا بیست در صد در کشاورزی ارگانیک افزایش داشته است.در ماداگاسکار با روش کشاورزی ارگانیک میزان تولید محصول برنج از دوتاسه تن به شش تا ده تن افزایش پیدا کرده است.در کشور اتیوپی که همیشه با کلمه قحطی همراه بوده است اخیرا با عملیاتی کردن کشاورزی پایدار با استفاده از مواد طبیعی به خصوص جایگزین کرده کمپوست در مزارع لم یزرع به تولید بالاتری از تولید حتی در مقایسه با موارد استفاده از کود شیمیایی دست پیدا کرده اند.
موارد عینی فوق که نه در مساحت های کوچک بلکه در سطح و تعداد بهره بردار زیاد و در مناطق مختلف شروع و در حال پیاده سازی نشان میدهد که عملیاتی کردن کشاورزی نه تنها امکان پذیر بلکه با افزایش تولید و کاهش هزینههای و با روش های ساده قابل توسعه در سطح با هدف امنیت و سلامت غذا میباشد. داده های فوق نشان میدهدکه کشاورزی ارگانیک توانایی تولید محصول خوب را دارد و را ه عملیاتی کردن آن نه از مواد تراریخته و غیره بلکه با روش های ساده مبتی بر مواد طبیعی و تعادل های کشت بومی است. در حالیکه برای تولید یک واریته تراریخته دهها میلیون دلار هزینه لازم است، می توان این مبلغ را برای آموزش روشهای تولید،تحقیقات و ترویج محصولات ارگانیک در مناطق دور دست نمود و این سریعترین و موثرترین راه و از نظر اقتصادی مقرون به صرفهترین و عادلانهترین روش برای تغذیه جهان است.