در اواسط قرن بیستم با ظهور کشاورزي صنعتی و انقلاب سبز، بشر به تأمین تغذیه آینده خویش مطمئن و دلگرم شد. اما این رؤیاي شیرین دیري نپایید، چرا که انقلاب سبز و کشاورزي صنعتی اگر چه توانست در کوتاه مدت در اکثر نقاط دنیا ازدیاد و افزایش تولید محصولات کشاورزي را به ارمغان آورد اما به خاطر عدم توجه به مسائل اخلاقی و اجتماعی نظیر حقوق دیگر موجودات و نسل هاي آینده به اراضی کشاورزي و منابع طبیعی و صرفأ پرداختن به منفعت و رفاه خویش و استفاده بی حد از مواد شیمیایی، امروزه نه تنها تولید مواد غذایی رو به کاهش نهاده بلکه مشکلات زیست محیطی و اجتماعی و اقتصادي بسیار زیادي را به وجود آورده است و جمعیت گسترده این سیاره خاکی را با بحرانی بزرگ و فاجعه اي عظیم رو به رو ساخته است و مسلمأ براي حل آن باید بهاي سنگینی را پرداخت کند. با افزایش روزافزون جمعیت و نیاز به غذاي بیشتر و همزمان تخریب محیطزیست، حفظ منابع طبیعی به ویژه منابع طبیعی غیرتجدیدشوند و ذخیرهسازي آنها براي نسلهاي آینده مورد توجه قرار گرفت و اندیشه کشاورزي پایدار و تبدیل کشاورزي از مصرف پرنهاده به کمنهاده شکل گرفت.
آمار و ارقام مربوط به کشاورزي زیستی حاکی از رشدي سریع و تداومی همه جانبه در گسترش این سامانۀ کشاورزي است. هر سال بر سطح زیر کشت محصولات زیستی افزوده میشود و با بالا رفتن آگاهی عمومی نسبت به مزایاي محصولات زیستی، سیاستگذاران و سرمایهگذاران عرصه کشاورزي را بیش از پیش به تلاشی مضاعف در این زمینه مشتاق کرده است.
بطور کلی ضرورت پایداري در کشاورزي را می توان به سه موضوع کلان نسبت داد:
1) ایجاد درآمد کافی براي افراد جامعه
2) افزایش قابلیت دسترسی به غذا
3)حفاظت و بهبود منابع طبیعی
این نظام پایدار علاوه بر توجه به مسائل اقتصادي ، اجتماعی ، زیست محیطی و اکولوژیک ، به صورت عادلانه و منصفانه از منابع موجود بهره برداري می نماید و حقوق دیگر موجودات حیات کره زمین و همچنین نسل هاي آینده را محترم می شمارد. در این نظام ، انسان دیگر در اندیشه برتري بر طبیعت نیست، بلکه سعی می کند به صورت هماهنگ و مسالمت آمیز با طبیعت و منابع آن رفتار نماید و از قوانین موجود در طبیعت در کشاورزي استفاده نماید.
کشاورزي ارگانيک باید به صورت پيشگيرانه و مسئولانه به منظور حمايت از سلامت و آسايش نسل هاي بعد و محيط مديريت شود. و همچنین منابع طبيعي و محيطي که براي توليد مورد استفاده قرار مي گيرند باید از لحاظ اکولوژيکي و اجتماعي مديريت شده باشند تا در مقابل نسل های آينده حفظ شود.
به فکر نسلهای آینده باشیم…